Julija Benešića 49, 32236 Ilok, Hrvatska, EU

O nama

Vodoopskrba

Komunalije d.o.o. Ilok upravljaju vodoopskrbnom mrežom dužine preko 132 km kojom se opskrbljuje pitkom vodom grad Ilok te naselja Šarengrad, Bapska i Mohovo koji administrativno pripadaju Gradu Iloku te naselja Lovas i Opatovac koji pripadaju Općini Lovas sa ukupno oko 3.500 vodovodnih priključaka.

Vodoopskrba se bazira na četiri bušena zdenca ( Z1-dubine 113 m; B2-dubine 118 m; Z2- dubine 122 m; Z3-dubine 37 m) na lokalitetu Skela i Drljanski potok u inundacijskom području Dunava i jednom bušenom zdencu crpilišta Mohovo ( MZ1 – dubine 42 m ) smještenog u samom centru Mohova.

Ukupni kapacitet zdenaca u Iloku je oko 50 l/s. Voda se potopljenim dubinskim crpkama crpi iz zdenaca na uređaj za preradu vode crpilišta ˝Skela˝ koji se sastoji od dva aeratora i četiri zatvorena filtra ukupnog kapaciteta 50 l/s. Pročišćena voda se sakuplja u prizemnom vodospremniku čiste vode ispod poda strojarnice volumena 200 m3, a potom distribucijskim crpkama tlači u vodoopskrbnu mrežu i vodospremu Principovac.

Dezinfekcija vode crpilišta Skela vrši se klor-dioksidom, a na crpilištu Mohovo dezinfekcija vode obavlja se natrij-hipokloritom. Nadzor kontrole kvalitete pitke vode vrši ovlašteni laboratorij Inspecto d.o.o. iz Đakova jednom mjesečno s 8 fizikalno-kemijskih i mikrobioloških analiza. U sklopu crpilišta Skela u Iloku nalazi se interni laboratorij u kome se vrše kemijske analize sirove i prerađene vode.

Odvodnja

U gradu Iloku je izgrađen mješoviti kanalizacijski sustav uglavnom gravitacijski sa šest manjih crpnih stanica te glavnom crpnom stanicom ˝Vatrogasni dom˝ koja prebacuje otpadne vode  na određenu nadmorsku visinu i dalje gravitacijski odvodi na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) Ilok veličine 8.000 ES. U naselju Mohovo je izgrađen razdjelni sustav odvodnje gdje se sanitarne otpadne vode odvode preko tri crpne stanice na UPOV Mohovo veličine 550 ES. Aglomeraciju Bapska čine naselja Bapska i Šarengrad u kojima je također izgrađen razdjelni sustav kanalizacije. U Bapskoj postoji pet precrpnih stanica koje prebacuju otpadnu vodu u precrpnu stanicu na samom ulazu u naselje (CS „Mačar“) te tlačnim cjevovodom prebacuje otpadnu vodu u glavnu precrpnu stanicu u Šarengradu (CS „Šarengrad“). Osim ove u Šarengradu postoje još dvije manje precrpne stanice. Na obali Dunava na istočnom ulazu u naselje Šarengrad smješten je UPOV Dunav veličine 1.375 ES. Svi uređaji za pročišćavanje otpadne vode su biološki, s time da UPOV Ilok i UPOV Dunav imaju i mehanički prvi stupanj i biološki drugi stupanj pročišćavanja, dok UPOV Mohovo ima samo drugi stupanj pročišćavanja. Ukupna dužina kanalizacijske mreže iznosi cca 55 km gravitacijskih cjevovoda i 6 km tlačnih cjevovoda.

Our Vision

A short paragraph describing your company’s vision of what it hopes to achieve in the future. This section is meant to inspire people to join your company on its journey.

Company Founders

Employee Name, Job title

A short biography of the employee and why their background should inspire potential clients' confidence.

Employee Name, Job title

A short biography of the employee and why their background should inspire potential clients' confidence.

Employee Name, Job title

A short biography of the employee and why their background should inspire potential clients' confidence.

A quote from a company employee

Prijava stanja vodomjera